Thea, lid van de coöperatieve wijkraad

Dit is de eerste keer dat ik stem voor de gemeenteraadsverkiezingen  ik vond het altijd nutteloos en dacht echt dat het compleet zinloos was, had geen enkel vertrouwen in de politiek. Mijn deelname aan de coöperatieve wijkraad heeft dat veranderd.   

Ik zie nu in dat niet stemmen betekent dat alle mensen en partijen die het wel goed met ons voor hebben hierdoor benadeeld worden en geen kans krijgen de dingen die wij echt belangrijk vinden aan te kaarten en voor onze belangen op te komen. Ik ben er achter dat er partijen zijn die echt het beste willen voor stad en bewoners. 

Ik roep echt alle mensen die net als ik geen vertrouwen hebben / hadden om toch te gaan stemmen. Het is wel degelijk belangrijk.

Cesar Trijselaar over Wieke:

“Als je iemand kan helpen, dan doe je dat.
Volledig waardevrij.”

Ik ontmoet Wieke in het centrum van de stad om bij te praten. Ze vertelt me dat ze op weg naar onze afspraak, een dakloze man tegenkomt die ze kent. Hij staat enigszins verward midden in de drukte van de Oude Ebbingestraat. De fietsers ontwijken de man en fietsen zonder om te kijken voorbij. Wieke stapt af, neemt de man aan zijn arm, helpt hem naar de stoep en vraagt hoe het met hem gaat. Omdat ze op tijd staat, belt ze het wijkteam om even koffie met hem te gaan drinken. Terwijl ze vertelt realiseer ik me dat het te lang geleden is dat we hebben bijgepraat want dit is Wieke ten voeten uit. 

Op 21 november stem ik voor een duurzaam en groen Groningen via duurzaam onderwijs. En daarom stem ik D66 maar in het bijzonder stem ik op Wieke.

Waarom? Omdat mijn stem aan Wieke volledig is toevertrouwd. Ik heb Wieke leren kennen als een warm, bevlogen en breed betrokken mens dat met beide benen in de samenleving, vastbesloten is een verschil te maken. En dat blijft niet bij ambitie, maar Wieke heeft het zeldzame vermogen om haar mooie idealen te vertalen naar breed gedragen initiatieven. Wieke weet als geen ander dat grote verandering, klein begint. Een rookvrije generatie, begint bij de eerste rookvrije speeltuin in de wijk. En verandering bestaat bij de gratie van verbinding. Wieke luistert en verbindt en maakt daarmee de lokale politiek een middel voor iedereen om gehoord te worden en een bijdrage te leveren aan de stad, buurt en wijk die in de ogen van Wieke van iedereen is.

Mijn stem op Wieke staat voor een stem op een mooiere diversere en duurzamere Stad.

Yvanka Hullegie-Vletter:

Waarom ik op Wieke ga stemmen? Ik kan een heel pleidooi houden, maar het antwoord is heel simpel:

Ik vertrouw Wieke. Ik vertrouw Wieke dat ze het juiste doet voor de stad. Ik vertrouw er op dat ze er voor zorgt dat meer vrouwen worden betrokken in de politiek. Ik vertrouw erop dat ze zorgt voor diversiteit en inclusiviteit in al zijn vormen. Ik vertrouw dat zij de beslissingen zal nemen die niemand anders wil nemen.

Ik ken Wieke nu enkele jaren en ze maakt haar beloftes waar. Ik werk op dit moment met haar samen voor de Stichting Lutje Geluk. Het is niet alleen erg gezellig, maar haar eindeloze enthousiasme maakt dat ik zeker weet dat het een succes wordt. Ik wil namelijk nog wel eens de beren op de weg zien. Zij ziet ze ook, maar weet altijd wel een weg eromheen.  

“Wieke is van het doen. Het realiseren.
Niet lullen, maar poetsen.”

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is toch een pleidooi geworden. Gewoon doen:

#kieswieke

Ankeniete Wienen, docent Noorderpoort

“21 november ga ik stemmen! En omdat ik Wieke goed ken via het onderwijs en dan vooral door onze burgerschapslessen ben ik trots dat ik woensdag op Wieke mag stemmen. 

Ik nodigde Wieke uit om eens in mijn klas te praten over politiek. Het gesprek ging over de democratie en over het voorrecht om te stemmen. Niet over de kleur van de partij maar over je stemrecht. Dat jij ook als jongere verschil kunt maken door je stem te laten horen. Wieke ‘adopteerde’ zo een aantal klassen waar ik de studieloopbaanbegeleider van was. We kwamen op het gemeentehuis en kregen naast de rondleiding heel veel uitleg over de plaatselijke politiek. Wieke werd door de studenten gewaardeerd en graag ging de hele groep met Wieke en twee docenten naar het Rijksmuseum. Samen met Wieke organiseerde ik een groot rondetafelgesprek waarin 200 studenten met 6 verschillende politici in kleine groepen in gesprek konden. 

Wieke is betrokken, luistert naar iedere student, belooft niets wat ze niet waar kan maken en laat de studenten achter met de overtuiging “mijn stem en mening doen er toe”.

Mede door Wieke gingen er meer studenten stemmen tijdens de landelijke verkiezingen en voelden studenten zich gehoord in de politiek.” 

Eva Bakker, wijkverpleegkundige TSN Thuiszorg

Wieke is in korte tijd van wildvreemde naar zeer gewaardeerde collega en medewerker binnen TSN thuiszorg uitgegroeid. Geloof me: deze ‘status’ is niet iedereen gegeven. Je merkt aan alle kanten dat Wieke ervaring heeft binnen de zorg en standpunten verdedigt waar ze als persoon echt (ECHT!) achter staat. PASSIE,  gevoed door de persoon die Els Borst ooit was.

Wat mij aantrekt in haar visie, standpunten en werkwijze is dat Wieke niet vanuit ‘kantoor’ of sociaal gewenst oogpunt praat en te werk gaat maar vooral met levenskunst en nabijheid. Wieke heeft reële gedachten en streeft idealen na voor ons, alsmede de generatie(s) na ons. Ze doet dit bovendien integer, helder en vol gas! 

Wieke toont in woord en daad te gaan en staan voor diversiteit in de breedste zin van het woord . Daardoor rest mij op 21 november 2018 niets anders dan volmondig ‘JA’ te zeggen tegen een lieve collega met (soms wel heel) ondeugende oogjes die zomaar eens het verschil kan gaan maken.

Wieke: mijn stem gaat naar jou, ik wens je veel succes en stemmen toe.

Marian Voorn, ondernemer en mede-initiatiefnemer G1000

Vier jaar geleden stemde ik op Wieke. Ze was een volslagen onbekende. Een naam op een lijst. En een vrouw. En ja, ik stem altijd op een vrouw.

Toen ik een paar maanden later Wieke in het écht ontmoette vond ik dat heel bijzonder. Ik had nog nooit iemand ontmoet op wie ik gestemd had. Ik geloof zelfs dat ik nog nooit een raadslid buiten mijn werk om ontmoet had. En zij liep zomaar los rond en deed dingen die ik ook leuk vond?

Ik kwam Wieke vaker tegen. Een sterke, gedreven, enthousiaste vrouw. Toen ik de G1000 in Groningen wilde organiseren, was Wieke een logische link met haar enorme netwerk en haar enthousiasme. Zou zij mee willen doen? Dat wilde ze! Zo heb ik Wieke echt goed leren kennen. Nu, vier jaar later, heb ik geen moment spijt gehad om mijn stem aan haar te geven.

Wat ik bewonder aan Wieke is dat ze, naar mijn mening, vaak partijloos denkt. Ze wil de beste oplossing voor de Stad (en vaak heeft dat een groter effect). Ze zoekt daarin mensen die hetzelfde denken, van welke partij of organisatie je bent of in welke wijk je ook woont. Samen voor hetzelfde gaan. Ik denk dat haar kracht er juist in zit dat ze inzet op gezamenlijkheid en niet de verschillen. Dat ze mensen daarop enthousiast weet te krijgen om samen de schouders eronder te zetten. Vaak stipt ze dan ook nog gevoelige onderwerpen aan, zoals democratische vernieuwing (meer invloed naar bewoners!), rookvrije plekken en een tijdelijk vrouwenquotum. Ik kan alleen maar zeggen dat ze dat op zo’n manier doet, dat het gesprek in ieder geval opengebroken wordt en dat bewonder ik enorm.

Nu ik Wieke bijna vier jaar ken, ben ik ervan overtuigd dat de Stad beter wordt met Wieke in de gemeenteraad. Deze verkiezingen stem ik daarom vol overtuiging weer voor Wieke.